online gegevens opvragen winkel acties

big

Biggen

Algemeen

Ons assortiment biggenvoeders kent 4 verschillende voerlijnen. Het uitgangspunt hierbij is, dat elk bedrijf anders is. Denk aan verschillende kruisingen en gezondheid per bedrijf. Wij vinden het daarom belangrijk, dat u als klant de mogelijkheid moet hebben om de juiste voerlijn bij uw bedrijf te kunnen kiezen.

De verschillende voerlijnen zijn door onze specialisten samengesteld in samenwerking met onder andere Denkavit, Schothorst Feed Research en collega specialisten en bevatten de juiste verhouding aminozuren in combinatie met licht verteerbare grondstoffen, om een goede vitaliteit te combineren met een optimale groei.

Assortiment

De volgende voerlijnen hebben wij in ons assortiment:

1 Faselijn 1 Soort voer voor het hele traject
Optimaallijn Voerlijn met een scherpe prijs/kwaliteitverhouding 
Toplijn Voerlijn met een hoge kwaliteit voor maximale prestaties 
Safelijn Voerlijn met veilig voer om de ziektedruk te verminderen

 

Tevens is het mogelijk om voor u een klantspecifieke receptuur te maken, met één van de bovengenoemde voerlijnen als uitgangspunt.

1 Faselijn

Bij de 1 Faselijn is ervoor gekozen om één soort voer te maken die geschikt is voor het gehele traject. Hierdoor is er geen omschakeling of dubbel voersysteem noodzakelijk. Eventueel kan gestart worden met een Biggenkorrel Optimaal Start of een Mini Start van Denkavit.

Optimaallijn

Bij de optimaallijn is er voor een twee fase systeem gekozen met een zo gunstig mogelijke prijs/kwaliteit verhouding. Door de twee fase voedering zijn hogere prestaties met een lage kostprijs mogelijk. Hierbij wordt gestart met de Biggenkorrel Optimaal Start en na 50 dagen overgegaan op een Biggenkorrel Optimaal Groei.

Eventueel kan ook hier gestart worden met een Mini Start van Denkavit.

Toplijn

Bij de toplijn is er voor een twee fase systeem gekozen met als uitgangspunt maximale prestaties. Door de twee fase voedering zijn de goede prestaties met een gunstige kostprijs mogelijk. Hierbij wordt gestart met de Biggenkorrel Top Start en na 40 dagen overgegaan op een Biggenkorrel Top Groei.

Eventueel kan ook hier gestart worden met een Mini Start van Denkavit.  

Safelijn

Bij de safelijn gaat het erom om minder vitale biggen toch vitaal te krijgen. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor bedrijven met een hogere ziektedruk en om tijdelijk in te zetten. Deze safelijn is daarom dan ook goed te combineren met de andere drie voerlijnen. De safelijn bestaat uit veilige voeders om de biggen vitaler te krijgen. Hierbij wordt gestart met de Opfok Safe van Denkavit in combinatie met de Mini Start van Denkavit. Vervolgens kan na 50 dagen overgeschakeld worden op Biggenkorrel Safe of Biggenkorrel Top Groei. Dit na gelang de vitaliteit van de toom.